Getrainde bacterie breidt menu uit

Wij van het TechnologieBlog konden een glimlach niet onderdrukken, toen we het lazen. Al op een heel vroeg uur, waarop menig collega zich nog eens lekker omdraait, waren wij al aan het oefenen: ‘zit’, ‘blijf’, ‘volg’.

Maar de enige die reageerde was mijn hond die minzaam een ooglid optilde en daarna verder sliep, iets wat wij gezien het tijdstip ook wel hadden willen doen. Verder bleef het akelig rustig om ons heen. Wij zijn benieuwd hoe onderzoeker Jean-Paul Meijnen van de TU Delft dat heeft gedaan.

Hij is er namelijk in geslaagd om een bacteriën te ‘trainen’.

De microbioloog leerde de bacteriën, die normaal een vrij eenzijdig eetpatroon hebben, ook wat andere gerechten van de menukaart te eten. In hun geval een lekkere bak GFT. Met als resultaat dat er meer afval kan worden omgezet in milieuvriendelijke producten, zoals bioplastics.

In de toekomst zijn de mogelijkheden voor het toepassen van verantwoorde plastics ongekend. Dus, werk aan de winkel voor de bacteriën. Het zal mijn hond een zorg zijn, die slaap nog steeds rustig door.

Lees ook:Getrainde virus verbetert batterij iPhone
Lees ook:Virus maakt batterij met lange levensduur – filmpje
Lees ook:Petje af voor bacteriën
Lees ook:iPhone bedient auto – filmpje
Lees ook:Microsoft ontwikkelt BH tegen stress-eten (video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.