3D printing wordt mainstream (video)

Een krukje dat opgevouwen uit een printer komt en direct opengeklapt kan worden om op te zitten. En zelfs een persoon van 100 kilo zakt er niet doorheen. Dit heeft een bedrijf uit Israel gepresteerd.

3D printing begint meer en meer gemeengoed te worden. Het TechnologieBlog berichtte al meerdere malen over uiteenlopende voorwerpen en objecten die uit de printer waren gerold, waaronder mode, een dock vooor je iPhone, zilveren sieraden, 10 kilo  metaal, een auto, een paar schoenen, een ruimtetelescoop of een robot die zichzelf vermenigvuldigd.

Er is in Brussel zelfs al een winkel die alleen maar objecten verkoopt die uit een 3D-printer komen.

Onderzoek Gartner

Dat 3D printing als technologie steeds meer gebruikt gaat worden, blijkt ook uit onderzoek van Gartner op basis van het jaarlijkse Hype Cycle Special Report, meldt NU.nl Over vijf tot tien jaar is het zelfs mainstream, verwacht Gartner die de hype cycle bedacht, een grafiek die de opkomst, adoptie en sociale invloed van ICT’s en innovaties beschrijft.

In een nog verdere toekomst zullen we het ook heel gewoon vinden dat weefsels ook uit de printer komen, voorspelt Gartner. Wereldwijd vinden daar al meerdere experimenten mee plaats.

http://youtu.be/ZboxMsSz5Aw

 

Bent u eindbeslisser?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

 

 

Lees ook:10 kilo metaal printen – filmpje
Lees ook:Eigen grondstoffen voor 3D-printing maken
Lees ook:Robot vermenigvuldigt zichzelf
Lees ook:3D printen in megaformaat: ruimtestations en telescopen
Lees ook:3D printing maakt fashion statement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.