Weer meer orders voor ASML

Het is alle hens aan dek bij ASML. De vraag naar machines van is zo groot dat werknemers van de afdeling R&D bij de productie worden ingezet. Dit zegt een woordvoerder vandaag tegen het Financieele Dagblad.

De  aantrekkende orderstroom is in lijn met de verwachting van ASML-topman Peter Wennink die vorig maand aangaf een verdere toename van de kapitaaluitgaven in de halfgeleiderindustrie te verwachten.

En het hightechconcern voorziet nu weer een verdere toename van de orderinstroom. ASML verwachtte aanvankelijk voor het vierde kwartaal een toename van 1,3 miljard meer aan opdrachten, iets meer dan het recordniveau van het derde kwartaal. Dat bedrag is nu opgetrokken tot twee miljard euro.

ASML komt met de opwaardering omdat de vraag naar lithografiesystemen uit de meeste halfgeleidermarkten sterker is dan verwacht.

Verder profiteert het concern van de groeiende markt voor flashgeheugen die in de lift zit dankzij investeringen in nieuwe technologieën, meldt de Telegraaf vandaag.

Lees ook:Resultaten ASML beter dan eigen voorspellingen
Lees ook:ASML krijgt peperdure machines niet aangesleept
Lees ook:Kwart minder omzet voor ASML
Lees ook:Kwartaalcijfers ASML: winststijging, zwakkere orderstroom, omzet overschrijdt dit jaar voor het eerst de vijf miljard euro
Lees ook:Meer omzet, minder orders voor ASML

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.