We gaan naar de Chinezen

De Chinezen komen er aan! In een stille overnamegolf komen de parels van de Nederlandse technologische industrie één voor één in handen van Chinese concerns, waaronder onze containergigant ECT. Met Xinmao op overnamepad lijkt Draka het volgende slachtoffer te zijn.

En ook voor DSM en ASML moet ook worden gevreesd, schrijft collegablogger Peter Verhaar vandaag in zijn column op Geen Stijl.

t

Maar Nederlandse bedrijven doen het in China ook niet slecht. Zo kreeg Nedap van de week een opdracht van de Chinese Academie van Wetenschappen voor automatische voerstations voor varkens.

Dat zijn de eetbakken die op basis van de behoefte van elk individueel dier automatisch bepalen wat een varken moet eten en wanneer. Nedap had hiervoor al afnemers in China, maar het is de eerste keer dat de Chinese overheid een bestelling plaatst, wat blijkens verschillende berichten in de media voor het Groenlose bedrijf nogal belangrijk is. De voerstations komen te te staan op een modelboerderij in de buurt van Beijing.

En verder las ik dat Vanderlande Industries een order heeft binnengesleept voor een bedrag van 26 miljoen euro voor toelevering aan het bagageafhandelingsysteem voor de derde terminal van de luchthaven in Shenzhen, het drie na grootste vliegveld van China. Vanderlande levert elf incheckeilanden met 214 balies, vier sorteerbanden van bijna 350 meter lang, twee transferingangen, ruim 60 carrousels voor het laden van het vliegtuig en 20 uitgiftebanden plus het complete opslagsysteem met ruimte voor 1500 koffers.

We gaan naar de Chinezen, zoveel wordt uit deze voorbeelden wel duidelijk. Laat de Chinezen dus maar komen, wij kunnen genoeg weerstand bieden om ze op eigen terrein te verslaan.

Lees ook:Half miljard Chinezen online
Lees ook:Nedap scoort door innovatieve strategie
Lees ook:Chinese handelsreis levert megaorder aan zonnecellen op
Lees ook:Chinese Stealth komt er aan
Lees ook:Dell en Baidu bundelen krachten op Chinese markt (video)

2 reacties op “We gaan naar de Chinezen

  1. Henk

    Océ is overgenomen door Canon, dit is een Japans bedrijf, geen Chinees bedrijf.

      /  
  2. Marguerite Tachet

    Dag Henk, dank je wel dat je me daar op wijst, die fout is door een verschrijving ontstaan, maar inmiddels gecorrigeerd.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.