Angstaanjagend spookhuis

Het zal je maar gebeuren. Zit je na veel aarzeling, omdat het toch niet jouw ding, is in zo’n karretje in het spookhuis of een andere angstaanjagende attractie, sta je ergens halverwege stil.

Grote kans dat de sensoren er de brui aan hebben gegeven omdat ze de rook die overal in flarden om je heen weg schiet als een obstakel hebben gedetecteerd.

En dus kom je zelfsturende wagentje tot stilstand.

t

Marktleider ETF Ride Systems en producent van dergelijke karretjes, wil de eerste zijn die zo’n rookbestendig voertuig kan maken. ‘Maar dan zullen we de huidige technologieën laser, ultrasone geluidsgolven en fotocellen moeten verbeteren of op zoek moeten gaan naar een heel nieuwe technologie’, zegt algemeen directeur Ruud Koppens.

Inmiddels is het bedrijf een laserscanner op het spoor die al lagere rookconcentraties lijkt aan te kunnen. ‘Daar gaan we nu verder mee testen.’

Ook een ander mogelijkheid biedt volgens hem perspectief. Samenwerking met een sensorproducent die werkt op basis van radartechnologie. ‘Syntens heeft ons op het spoor gezet om te gaan kennis-shoppen. Dat druist in tegen de natuur van de ondernemer, die liever zijn patenten en technische know how binnen de deur houdt. Maar in deze tijd is er maar één weg te gaan en dat is de weg van de open innovatie.’

Lees ook:Welk SSD pakket past het beste bij jouw website hosting?
Lees ook:Situatie Japan vertraagt levering iPad2 verder
Lees ook:Qatar draagt water naar de zee – update
Lees ook:Goedkoper laser snijden
Lees ook:Nieuwe Telecomwet treedt morgen in werking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.