Kruistocht om laserlassen recht te doen

Ook kleine series kunnen lassen tegen een scherpe kostprijs. Dit zijn zo maar twee van de voordelen van het laserlassen.

Ook niet onbelangrijk is de geringe warmte-inbreng zodat er bijna geen nabewerking nodig is. Een steun voor een LCD-scherm, een kinderhekje of barbecuebranders. Het zijn met de laser gelaste producten die er zonder nabewerking superstrak uitzien.

Met laserlassen kan alleen maar een hoge (afwerk)kwalititeit van het eindproduct worden bereikt als het proces in het bedrijf goed onder controle is, zeggen Karel van Vlastuin en Dick Scholtus van het gezamenlijke bedrijf LaserWeld in een interview met MetaalNieuws.

Het tweetal voert een ware kruistocht om het laserlassen recht te doen. Onbekend maakt onbekend, weten zij inmiddels. Of ‘wat de boer niet kent…’, zoals Scholtus het verwoordt. ‘Omdat toeleveranciers de pluspunten van het laserlassen niet kennen, durven ze de overstap vaak niet te maken. Zeker niet tijdens een recessie’, stelt hij. ‘Ook al is het rendement van uitbesteden hoger.’

Foto: Laser Applicatiecentrum (LAC)

Lees ook:Kosten besparen door laserlassen
Lees ook:Video beklimming 650 meter hoge Shanhai-toren gaat viraal
Lees ook:Middagcursus ‘Inleiding lasertechniek’
Lees ook:Genomineerden Laserinnovatieprijs 2013 bekend
Lees ook:Ondernemende prof beloond – filmpje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.