Samsung bouwt nieuwe chipfabriek in China

Samsung gaat een chipfabriek in China bouwen. Het technologieconcern heeft daarvoor toestemming gekregen van de Zuid-Koreaanse overheid. Dit heeft het ministerie van Kenniseconomie bekendgemaakt, bericht RTLZ.

Samsung gaat op de nieuwe productielocatie hightechgeheugenchips maken voor smartphones en tablets.

Samsung is de grootste chipproducent ter wereld. Het concern laat weten dat de nieuwe faciliteit nodig is om aan de toenemende vraag te voldoen. De nieuwe fabriek moet ook bijdragen aan het versterken van Samsungs concurrentiepositie op de chipmarkt.

De Zuid-Koreaanse overheid moet bedrijven eerst toestemming geven als ze een productievestiging in het buitenland willen openen. Als Samsung een geschikte locatie heeft gevonden, wordt de Chinese overheid toestemming gevraagd te mogen bouwen. In 2013 zou dan met de productie gestart moeten worden.

Lees ook:Samsung investeert megabedrag
Lees ook:LG ontwikkelt transparant flexibel 60” OLED-scherm
Lees ook:Apple stapt voor A7-chip over van Samsung naar TSMC
Lees ook:Er komt geen nieuwe kerncentrale in Zeeland
Lees ook:Samsung wil patentverbod LG Oled-technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.