Dell en Baidu bundelen krachten op Chinese markt (video)

Nadat Dell vorig jaar bekend maakte de komende tien jaar de lieve som van 100 miljard in China te investeren, zet het Amerikaanse technologieconcern een volgende strategische stap. Dell gaat samenwerken met de Chinese zoekmachine Baidu om samen tablets en mobiele telefoons te ontwikkelen.

t
Android

Het ligt voor de hand dat Dell de hardware gaat maken en Baidu de software voor z’n rekening neemt. De zoekmachinegigant kondigde namelijke eerder deze week  Baidu Yi OS aan, een uitgeklede versie van Android die een paar standaard Baidu-applicaties bevat.

Dell wil met de krachtenbundeling tegenwicht bieden aan de twee grootste spelers op de Chinese markt waar nu nog het Amerikaanse Apple en de Chinese computerfabrikant Lenovo de dienst uitmaken, meldt Nu.nl

Chinese markt

Met meer dan 900 miljoen abonnees voor mobiele telefonie is China een booming markt voor mobiel internet. Dell heeft er al meer dan 10.000 verkooppunten en de omzet groeide er het eerste kwartaal met 22 procent.

Analisten verwachten niet dat de combinatie Dell-Baidu het marktaandeel van het immens populaire Apple echt zal aantasten.

Bent u eindbeslisser?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Half miljard Chinezen online
Lees ook:Mobiel internet groeit vooral door gebruik jongeren
Lees ook:iPad2 redt het niet – denkt Dell
Lees ook:Apple haalt Nokia rechts in | 2011 wordt beste jaar tot nu toe Verwachte Chinese deal jaagt verkoop iPhone door het dak
Lees ook:Digitaal betalen serious business

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.