Smartphones dikker door LTE Advanced

Het snelle draadloze netwerk LTE advanced  heeft een nadeel. Smartphones die in de toekomst geschikt zijn voor de snelle versie  van 4G internet zullen dikker worden omdat er grotere accus’s in nodig zijn.

Een toestel dat LTE avanced ondersteunt is op meerdere bandbreedte tegelijkertijd actief waardoor er intern meerdere antennes nodig zijn.

Met name daardoor en het feit dat een smartphone met LTE advanced ook een krachtigere processor nodig heeft zorgt er voor dat toestellen in de toekomst dikker zullen zijn

In de Verenigde Staten wordt LTE advanced dit jaar nog getest. KPN verwacht het nieuwe netwerk binnen zes tot zeven jaar uit te kunnen rollen. KPN-leverancier Ericsson test LTE-advanced momenteel in Nederland. Als dat voorspoedig verloopt zal het netwerk eeerder kunnen worden uitgerold, verwacht KPN.

Sinds begin februari biedt KPN 4G aan. Het mobiele netwerk biedt downloadsnelheden tot maximaal 50 Mbps, gemiddelde is de snelheid van 4G is dat 20 Mbps.

LTE haalt maximaal downloadsnelheden van 110 Mbps.

Lees ook:Korea 1e land met mobiel dubbel 4G netwerk
Lees ook:Nederlandse internet snelste van Europa
Lees ook:Robotisering zit nog steeds in de lift
Lees ook:Voor het eerst Serious Request kijken in HD
Lees ook:Nederlandse heeft supersnelinternet

2 reacties op “Smartphones dikker door LTE Advanced

  1. Esmee Hoek

    Mobile phones gingen van groot naar klein, toen weer naar groot, en nu ook terug van dun naar dik? Ik ben benieuwd wat de volgende stap is!

      /  
  2. Roy

    Ja heel raar dit, eerst wilde Apple, HTC, lg en alle ander partijen steeds dunner. En nu? Als je naar bijvoorbeeld de http://www.mobileaks.nl/10400/een-vergelijking-htc-one-vs-iphone-5 kijkt zie je dat ze weer dikker worden dan hun voorgangers. Maar goed je ziet toch zo ie zo dat alles steeds weer terug komt. Straks ben je weer hip met een koelkast in je broekzak!

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.