Winst Besi bijna vervijfvoudigd

Zeg ASML en je denkt aan de bekende chipsmachinefabrikant. Zeg Besi en je valt waarschijnlijk stil. Besi is actief in dezelfde ‘tak van sport’. En net als de ‘collega’ uit het Zuiden van het land, doet ook Besi het erg goed.

Vandaag werd bekend dat de onderneming in het derde kwartaal  van dit jaar uitkwam op een omzet van net boven de 100 miljoen euro (100,7). Dezelfde periode vorig jaar was dat minder dan de helft (48,7 miljoen).

t

Daarmee maakte de winst van het chipbedrijf een slag van rood naar zwart. Daar waar dezelfde periode een jaar gelden nog een verlies van 3,2 miljoen euro in de boeken stond, wordt er nu een winst van 15 miljoen euro genoteerd.

Analisten van de SNS bank spreken van ‘een sprong in de orderinstroom, de sterke financiële positie en toekomstige aantrekkelijke niveaus voor de vrije kasstroom.’

Lees ook:Besi zet verlies om in winst
Lees ook:Océ plust
Lees ook:Verlies voor Philips
Lees ook:ASMI-order voor Neways
Lees ook:Kwart minder omzet voor ASML

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.