Een stap vooruit met 46 miljoen

Een slordige 46 miljoen euro. Dat bedrag heeft het vorige Kabinet nog vrij gemaakt om bestaande hightech bedrijventerreinen een flinke stap vooruit te helpen.

Met als toppers Rotterdam Port Valley dat een een subsidie krijgt van 10,4 miljoen en Chemelot, een hightech industriecomplex in Geleen dat  7,2 miljoen ontvangt.

Voor het bedrijventerrein rond NXP mag de Novio Tech Campus rekenen op 8,6 miljoen. Daarvoor wordt onder meer een hightech bedrijfshal en een treinstation gerealiseerd.

Het Kennispark Twente is goed voor 5,89 miljoen euro. Dit project van de UT, de gemeente Enschede en de provincie Overijssel beoogt een terrein voor kennisintensieve bedrijven. Voor De Run, waar onder meer ASML, Assembléon, Navteq en Simac zijn gevestigd, is 1,10 miljoen euro uitgetrokken.

De andere gehonoreerde projecten zijn de Drechtsteden, een samenwerking van een aantal gemeenten aan het zuiden van de Randstad (5,9 miljoen), Vlissingen Stadshavens (5,0 miljoen), en Aviolanda Woensdrecht, dat zich richt op de luchtvaartindustrie (2,1 miljoen).

Lees ook:Na sterke start lonkt voor ASML weer een recordjaar
Lees ook:Kwart minder omzet voor ASML
Lees ook:Omzetstijging ASML
Lees ook:Resultaten ASML beter dan eigen voorspellingen
Lees ook:Winst Besi bijna vervijfvoudigd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.