Apple verslaat Google en is nu wereldmerk nr. 1

Het megabedrag van 153,3 miljard US dollar. Dat is nu de waarde van Apple dat daarmee het meest waardevolle merk van de wereld is. De fabrikant van de iMac, iPod. iPhone en iPad werd het afgelopen jaar 84 procent waard.

Het techmerk streefde in vier jaar tijd Google voorbij dat het afgelopen jaar twee procent moest inleveren en nu goed is voor een bedrag van 111,5 miljard dollar. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Millward Brown.

De Top 5 wordt gedomineerd door technologiemerken. Na Apple en Google bekleedt IBM een derde positie, Microsoft sluit de rij. Een uitzondering is fastfoodketen MacDonald’s die op een vierde plaats eindigde. In de Top 100 zetten ook de techmerken de toon. Ze zijn samen goed voor een derde van het totaal.

De snelste stijger is Facebook die dit jaar voor het eerst in de lijst voorkomt en op de 35e plaatst staat. Het bedrijf is goed voor een waarde van 19,1 miljard dollar, een stijging van bijna 250 procent.

Bent u een gadget freak?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Overcapaciteit chipsmarkt drukt resultaten Applied Materials
Lees ook:Apple koopt wereldwijd meeste chips
Lees ook:ASML heeft wind mee
Lees ook:Groei apparatuur voor productie wafers
Lees ook:Meer omzet, minder orders voor ASML

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.