Hulpverleners testen gadgets tijdens Serious Request

Vanaf volgende week dinsdag 18 december gaat de deur van het Glazen Huis in Enschede drie dagen op slot. Actrice Carice van Houten zal de 3FM dj’s Gerard Ekdom, Michiel Veenstra en Giel Beelen opsluiten.

Dit jaar worden er tijdens Serious Request geld ingezameld voor het Rode Kruis dat daarvoor baby’s over de hele wereld helpt. Er worden 10.000-den mensen in Enschede verwacht.

Om die grote publieke toeloop in goede banen te leiden, gaan de hulpdiensten tijdens Serious Request de allernieuwste hulpmiddelen inzetten, bericht NU.nl

Een voorbeeld daarvan is Twitcident dat berichtgeving via Twitter filtert en analyseert. Daardoor blijft snelle en betrouwbare informatie  over waarmee hulpverleners kunnen werken.

Actueel driedimensionaal beeld
Een ander gadget is Blue Mark dat gebruik maakt van signalen die smartphones uitzenden. Hulpdiensten hebben daarmee direct inzicht in de omvang en de beweging van mensenmassa’s. Die gegevens zijn nodig om bij een (plotselinge) grote toeloop direct in te grijpen.

Verder wordt er een systeem getest dat driedimensionaal laat zien waar hulpverleners op dat moment zijn. Zo’n goed en accuraat mogelijk beeld van de situatie moet volgens de veiligheidsregio meehelpen om het evenement in een prettige sfeer te laten verlopen, aldus NU.nl

Lees ook:Draadloos bestanden tussen iPhone en iPad delen
Lees ook:iPhone 5S heeft technische kuren
Lees ook:Auto belt zelf hulpdiensten – filmpje
Lees ook:Draadloos bestanden via smartphone en laptop uitwisselen
Lees ook:Smartphone met 4,3″ e-ink-touchscreen (video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.