Welke E-sportauto wordt het?

Wij van het TechnologieBlog zijn er nog niet uit. Welke ‘groene’  sportauto blitser is. De hybride Fisker Karma of de elektrische Tesla. De vraag is of het antwoord relevante is gezien het feit dat onze zakken zeker niet diep genoeg zijn om ons een dergelijke super sportauto te kunnen veroorloven. Maar dromen mag.

De productie van de Fisker start in maart, de eerste auto’s staan naar verwachting in april in de showroom. Dit jaar worden er waarschijnlijk 15.000 exemplaren van de Karma verkocht. De prijzen varieren van rond de 100.000 Amerikaanse dollar tot een kleine 110.000 dollar. Het rijden is een stuk goedkoper: 3,4 liter op 100 kilometer. Dit werd haalbaar door de plug-in hybride aandrijflijn en het lichte aluminium chassis.

Nog wat meer geduld moeten we hebben voor de Tesla Model S Alpha die minder dan 50.000 euro gaat kosten en een actieradius heeft v an 350 kilometer. Het filmpje laat de auto tijdens een proefrit van het prototype zien.

Bent u eindbeslisser?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Urbee is er! De eerste 3D geprinte auto (video)
Lees ook:Nederlandse vinding verslaat Porsche Spyder – filmpje
Lees ook:Apple laat oog op Tesla vallen
Lees ook:Dubbele primeur: hybride Volvo V60 met iPhone app (video)
Lees ook:Gun de jongens hun Audi-speeltje (filmpje)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.