Politiek Den Haag doof voor ‘groene’ winst – filmpje

De overheid kan tot 2020 de lieve som van vijf miljard euro op de energierekening besparen. Maar dan moet wel zo snel mogelijk de slag naar duurzame energie worden gemaakt.

En wat gebeurt er in Den Haag. Weinig tot niets. Minister Verhagen doet stoer met een plan dat inhoudelijk weinig voorstelt en waarin er zelfs een rol is weggelegd voor kernenergie. Terwijl we het nog zouden kunnen meemaken, dat Nederland helemaal is overgestapt van fossiele brandstoffen naar duurzame energie.

Bedrijfseconomisch zijn er ongelofelijk veel kansen. Meervoudige winst noemt Anne-Marie Rakhorst dat. Ze is als ondernemer gepokt en gemazeld in duurzaam ondernemen en werd vanwege haar verdiensten op dat gebied al in 2000 uitgeroepen tot zakenvrouw van het jaar.

Samen met twee andere CEO’s heeft ze het initiatief genomen om de politiek wakker te schudden. Als start van een serie aan acties houdt ze met Meiny Prins van Priva, die in 2009 zakenvrouw van het jaar werd en Ton Beuns van Raedthuys, een warm pleidooi voor een snelle overschakeling op duurzame energie.

Klik hier om het filmpje te bekijken.

Lees ook:Wubbo Ockels krijgt gelijk
Lees ook:Nuon en Essent doen het niet goed
Lees ook:VVD’er koopt studiebollen
Lees ook:Sluiten kerncentrales kost Duitsland 1.700 miljard euro
Lees ook:Nederland heeft primeur met energieneutrale brug (video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.