Ondernemende prof beloond – filmpje

Wie denkt dat wetenschappers grijze muizen zijn die weggestopt in een stoffig achterkamertje onderzoek doen, heeft het mis. De tijden dat researchers ver van de dagelijkse werkelijkheid stonden, ligt inmiddels achter ons. Anno 2010 opereren wetenschappers marktgericht, net als bedrijven.

Een voorbeeld daarvan is prof. Freek Beekman van de TU Delft. Hij doet niet alleen onderzoek naar instrumenten voor medische research en diagnostiek. Maar zorgt er ook voor dat ze ook op de markt komen.

Vanwege zijn bedrijfsmatige benadering werd Beekman, die part-time als hoogleraar werkt en ceo is bij MILabs, gisteren uitgeroepen tot de meest ondernemende wetenschapper van de TU Delft.

De jury prees tijdens de uitreiking van de bijbehorende award Beekman omdat hij laat zien hoe je wetenschappelijke kennis naar de markt kunt brengen. ‘Met producten die bovendien een maatschappelijk doel dienen.’ Als sterk punt noemde de jury ook dat de prof. als leider zijn zwakten kent. ‘Hij kan bepaalde zaken binnen zijn bedrijf aan anderen overlaten. Dat maakt hem tot een goede ondernemer.’

Lees ook:Paree beste leerbedrijf van Nederland
Lees ook:Genomineerden Laserinnovatieprijs 2013 bekend
Lees ook:Weg met de iPad!
Lees ook:Winnaar Camaretten promoveert – filmpje
Lees ook:Mens robot de baas?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.