De voor- en nadelen van een sim-only

Wat doe je met een telefoon die nog prima werkt, maar waarvan het abonnement is afgelopen? Ga je hem verkopen? Óf houd je hem en sluit je een sim-only abonnement af? Lastige keuze. En daarom heb ik een paar voor- en nadelen opgesteld voor het afsluiten van een sim-only.

Met een SIM Only sluit je alleen je bel- en internetbundel af. Een sim-only staat helemaal los van je telefoon.

Voordeel #1: Weinig maandelijkse telefoonkosten

Zoals ik hierboven al een beetje beschreef, een sim-only sluit je los van je telefoon af. Hiermee kun je precies bepalen hoeveel belminuten en internet je wil. Een gemiddelde prijs van een sim-only is €15,- en hiervoor heb je ongeveer 300 belminuten en 1GB internet. Per maand ben je dus alleen het lage aantal aan abonnementskosten kwijt.

Voordeel #2: Afsluiten wanneer je telefoon nog werkt en oude abonnement is afgelopen

Wil je je telefoon houden omdat hij nog prima werkt? Je sluit dan heel makkelijk een sim-only af. Hierdoor houd je geld over, omdat je niet investeert in een nieuwe telefoon met een duur abonnement.

Nadeel #1: Je moet je telefoon kopen

Omdat je bij een sim-only alleen betaalt voor je belminuten en databundel, moet je de telefoon los kopen. En we weten allemaal dat telefoons tegenwoordig niet goedkoop zijn. Je moet dus bereid zijn om in een keer een groot bedrag neer te leggen.

Nadeel #2: Telefoon kapot? Dan betaal je gewoon je maandelijkse telefoonkosten

Waar je bij sommige abonnementen een vervangende telefoon krijgt als die van jou kapot is, is dit niet zo bij een sim-only. Je betaalt dan dus gewoon je maandelijkse kosten terwijl je er geen gebruik van hebt gemaakt.

Conclusie

Vaak ben je uiteindelijk met een sim-only goedkoper uit dan met een telefoon met abonnement. Het nadeel is dat een in een keer een groot bedrag moet neerleggen voor een telefoon, maar uiteindelijk houd je wel meer geld over. En hoe fijn is het dat je naast al je andere maandelijkse kosten, je over je weinige sim-only kosten geen zorgen hoef te maken?