Galaxy S4, gewoon of active kiezen?

12 Galaxy s4 en s4 activeMet zoveel verschillende smartphones op de markt kan het erg lastig zijn om tot een goede keuze te komen. Daarnaast zijn er ook allerlei varianten van bepaalde telefoons verkrijgbaar, wat de keuze nog een stuk ingewikkelder maakt. Wij gaan nu de verschillen tussen de Samsung Galaxy S4 Active en de gewone Samsung Galaxy S4 bekijken. De eerst genoemde telefoon is de nieuwste variant in de Galaxy S4 serie.

Het eerste kenmerk dat ons opvalt is dat de Samsung Galaxy S4 active, in tegenstelling tot zijn voorgangers, waterbestendig is. Een mooie eigenschap voor mensen die ervaring hebben met een smartphone in het water laten vallen. Qua batterij en processor is er geen verschil tussen beide toestellen. Ze beschikken allebei over een 2600 mAh accu en een krachtige 1,9GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 600-processor met 2GB RAM.

De Samsung Galaxy S4 active heeft ook een paar minpunten. De telefoon heeft een 8 megapixel camera, terwijl de originele versie een 13 megapixel camera heeft. Echter, de grootste teleurstelling is het scherm van de S4 Active. Het SuperAMOLED-display is ingeruild voor een TFT LCD-scherm.

Het is dus maar de vraag aan welke functionaliteiten je meer waarde hecht. Met een adviesprijs van 649 euro is de Samsung Galaxy S4 Active wel 50 euro goedkoper dat de originele Samsung Galaxy S4.