Samsung vervangt batterijen in Israël

Goede zaak van Smartphone fabrikant Samsung om de opgezwollen en verbrandde batterijen van de Samsung Galaxy S4 te vervangen in Israël, met of zonder garantiebewijs. Vanaf vorig jaar oktober is het bedrijf Samsung begonnen met het aanbieden van de gratis vervanging van batterijen. De schade die ontstaan is bij de Samsung Galaxy S4 modellen wordt veroorzaakt door het gebruik van de verkeerde batterijen. 

10 samsung-galaxy-opgezwollen-batterij

Een van de bekenste kranten in Israël, de ´Yedioth Ahronoth´, meldt dat meer dan duizend klanten met het model Samsung Galaxy s4 problemen hebben ervaren. Waarvan zeker 20 modellen zijn verbrand. Het Israëlisch bedrijf Scailex, dat de produkten van Samsung importeert, heeft laten weten dat ze vanaf het derde kwartaal van 2013 bekend waren met dit probleem. Dit probleem is ook gemeld bij de beurs van Tel Aviv en later heeft Scailex doorgegeven dat het probleem met de Samsung Galaxy S4 zich niet meer heeft voorgedaan vanaf januari 2014.

‘Vanaf het derde kwartaal van 2013, ontvingen we de eerste meldingen van dit probleem. Het bedrijf is voortdurend en intensief in contact geweest met Samsung over deze problemen en is in februari 2014 een onafhankelijk onderzoek gestart.´ Aldus Scailex in een verklaring aan de beurs van Tel Aviv.

´We zijn ons ervan bewust dat er een klein aantal gevallen van brand van het model Galaxy s4 in Israël zijn geweest. Alle tot dusver onderzochte incidenten zijn toegeschreven aan het gebruik van niet-goedgekeurde batterijen of de toepassing van externe schokken of warmte´ luidt de verklaring van Samsung.