Front speakers Xperia Z2 en M8 vergeleken

5-xperiaz2

Het is bij smart phones niet echt gebruikelijk dat luidsprekertjes zich bevinden aan de zijde waar ook het touch screen te vinden is. Fabrikant HTC was vorig jaar de eerste die daarop een uitzondering maakte middels de One (M8). Sony lijkt hierdoor geïnspireerd te zijn geraakt, want ook de Xperia Z2 blijkt over speakertjes aan de schermzijde te beschikken. Vanzelfsprekend zette HTC de door haar in gang gezette trend voort in de One (M8).

Wanneer je de geluidskwaliteit van de Sony Xperia Z2 en de HTC One (M8) onderling met elkaar vergelijkt vallen een aantal dingen op. Het geluid wat de HTC smart phone produceert is niet alleen luider maar heeft ook nog eens een vollere klankkleur dan wat de Sony Xperia Z2 kan laten horen. Laatstgenoemde klinkt zelfs een beetje blikkerig.

In beide gevallen kan de geluidskwaliteit natuurlijk niet tippen aan geluid wat via een reguliere audio-installatie wordt geproduceerd. Daarvoor zijn de speakertjes in de smart phones gewoonweg te klein. De eerste stappen die Sony nu gemaakt heeft zijn weliswaar veelbelovend, maar om HTC op dit vlak te kunnen verslaan zullen de technici van Sony nog het nodige werk moeten verzetten.