Bescheiden prestaties Firefox-telefoon en dito prijs (video)

Het is geen iPhone 5 of een Samsung Galaxy S IV. De prestaties van de nieuwe eigen smartphone die Mozilla heeft uitgebracht zijn bescheiden.

Het toestel, dat draait op Firefox OS, heeft een scherm van 3,5 inch. Onder de motorkap draait een Qualcomm Snapdragon processor en zit een intern geheugen van 256MB RAM. De opslagruimte van 512MB kan met een MicrsoSD-geheugenkaart worden uitgebreid.

Android 2.3 Gingerbread
Door de geringe prestatatie kan de Firefox OS zich niet meten met de laatste versies van Android of iOS. Maar in het eigen segment doet het nieuwe besturingsprogramma het goed in vergelijking met een Android-versie als Gingerbrad (2.3), concludeerde Martyn Williams van IDG News Service blijkt uit berichtgeving van Webwereld.

De Firefox-smartphone wordt als eerste in Spanje verkocht door Telefonica voor 69 euro. Het is een van de opkomende markten waar Mozilla zich met het scherp geprijsde toestel op richt. Eind 2014 wil het bedrijf de telefoon overal hebben uitgerold.

Lees ook:Smartphone Amazon in testfase
Lees ook:LG rust concurrent Galaxy Note uit met quadcore processor
Lees ook:3e poging Facebook met HTC voor eigen smartphone
Lees ook:KPN komt met eigen goedkope smartphone
Lees ook:SmartWatch bedient smartphone (video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.