Samsung werkt aan Galaxy S IV

Samsung werkt al weer aan een nieuw vlaggenschip. De Galaxy S IV zou februari 2013 worden onthuld tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

Maart volgend jaar zou het toestel dan in de winkel liggen, meldt ComputerIdee op basis van berichtgeving van de Korean Times.

De Galaxy S IV zou de eigen Samsung Exynos processor krijgen, in de S III zit de Qualcomm Snapdragon processor. De nieuwe chipset komt ook in de P10, de nieuwe tablet van Samsung die voor de tweede helft van dit jaar staat ingepland.

LTE-ondersteuning
Verder krijgt de S IV een 5 inch-scherm waarbij OLED-technologie wordt gebruikt. Het is onduidelijk of het een flexibel scherm wordt.

Ook ondersteunt het toestel het supersnelle 4G op basis van LTE-netwerken. Het NieuweMediaBlog berichtte eerder al dat de Iphone 5, die vorige week werd gelanceerd, 4G-internet heeft. Dat is veel sneller dan 3G dat nu wordt gebruikt.

KPN en Vodafone testen in Nederland al 4G-netwerken die op de 2,6 GHz-band werken, 4G komt niet voor de zomer volgend jaar voor het grote publiek beschikbaar.

Meer apps
De iPhone 5 heeft een groter scherm waardoor er meer rijen apps op kunnen.

Het toestel is ‘maar’ 7,6 millimeter dik en daarmee 18 procent dunner, berichtte het TechnologieBlog eerder al

Dit wordt mogelijk door het gebruik van in-cell touch layer technologie waarop Apple inmiddels het patent heeft. Hierbij worden twee van de drie lagen van het touchscreen samengevoegd.

Groter scherm
De iPhone 5  is iets langer dan de iPhone 4S, en het scherm is groter, zo’n 4 inch met een resolutie van 1136 bij 640 pixels.

Apple heeft er met het formaat van de nieuwe iPhone rekening mee gehouden dat het toestel in je hand past en met één hand kan worden bediend. Met andere smartphones, zoals de Samsung Galaxy S III gaat dat soms moeilijk.

De iPhone 5 draait op een A6-chip die twee keer kleiner is met twee keer snellere grafische prestaties.

Vanaf 28 september te koop
Vanaf 21 september is het nieuwe toestel in onder meer de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk te koop. Nederland volgt 28 september.

Maar nu al is de iPhone 5 uitverkocht. Een uur nadat vrijdag in negen landen de nieuwe iPhone in de voorverkoop ging, waren alle toestellen vergeven. Bij de iPhone 4 en 4S was dat 20 en 22 uur.

Lees ook:Lancering iPhone 5: A6-chip, 4G en in-cell technologie
Lees ook:Gebogen Samsung Galaxy Round al vanaf morgen te koop
Lees ook:Opladen iPhone 5 kost ‘maar’ 41 cent per jaar
Lees ook:Processor iPhone 5 twee keer sneller (video)
Lees ook:Europese lancering Samsung Galaxy S4 met Snapdragon 800 processor

2 reacties op “Samsung werkt aan Galaxy S IV

  1. Arjan

    ? dit artikel lijkt te gaan over Samsung, maar gaat eigenlijk over de iPhone 5?

      /  
  2. Ikke

    Goh, volgens mij zijn jullie toch niet zo goed in knippen en plakken als jullie dachten. Want als je naar dit artikel kijkt had het ongeveer bij “…van LTE-netwerken.” moeten stoppen. Sowieso, het artikel had simpel “Samsung Galaxy S4 / S IV krijgt waarschijnlijk de Exynos processor, en een 5″ OLED scherm (wat misschien flexibel zal zijn)” kunnen zijn, want voor de rest is het niet relevant. Dat ze aan de S4 werken lijkt me wel erg logisch.. er waren er al 3 en ze werkten er waarschijnlijk al aan alvorens de S3 uit te brengen. Typisch gevalletje van kleuterjournalistiek dus.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.