Nieuwe Samsung Galaxy bewijst zich als Apple-killer

Getuige de verkoopcijfers over de maand mei bewijst de nieuwe Samsung Galaxy S 2 zich als regelrechte iPhone-killer. Er werden zoveel toestellen van verkocht dat de S 2 niet alleen de iPhone4 versloeg, maar ook nog eens de best verkochte smartphone werd.

Dit blijkt uit cijfers van het Engelse uSwitch dat maandelijks bijhoudt hoeveel toestellen van elk merk over de toonbank gaan. Behalve in Groot-Brittannie verslaat de S 2 ook in Japans de IPhone4.

In de eerste maanden van het jaar voerde HTC de ranglijst aan, een plek die het merk in april kwijt raakte aan Apple. Nog geen maand later moest Apple die nummer 1 notering al weer aan Samsung afstaan. Daarmee overtreft het techmerk het eigen record van de 10 miljoen exemplaren die van de Samsung Galaxy S 1 werden verkocht.

Juridische strijd

De cijfers komen juist op een moment dat een rechter in het Amerikaanse Californië er in heeft toegestemd dat Apple Samsung mag dwingen de nieuwe Galaxy Tab 10.1 en 8.9-inch tablets en de Galaxy S II smartphone te tonen.

De techgiganten vechten sinds april een conflict uit waarbij Apple vindt dat dat de Galaxy tablets en smartphones wel erg veel op de iPad en iPhone gaan lijken.

Apple beschuldigt Samsung onderdelen van de iPad na te maken, waaronder de icoontjes waarop de Samsung-producten draaien. Samsung heeft al toegezegd zal het uiterlijk van de software aan te passen.

Bent u een gadget freak?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Samsung verkoopt Galaxy S III 10 miljoen keer
Lees ook:Galaxy s5 als voorbeeld voor nieuwe tablets Samsung?
Lees ook:Apple in de clinch met Samsung over patenten
Lees ook:Samsung verscheept 5 miljoen Galaxy Notes
Lees ook:Samsung blijft chipsleverancier voor iPhone 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.