AMD gaat met nieuwe chip concurrentie Intel aan

Maar liefst 48 uur aan filmpjes. Zo veel wordt er per minuut gedownload op sites als YouTube en Vemeo. Alles draait tegenwoordig om video’s, is de voor de hand liggende conclusie die Leslie Sobon, vicepresident marketing van AMD op basis daarvan trekt. De toenemende rol die beeld in informatie-overdracht speelt is voor een van werelds grootste chipsfabrikanten aanleiding een nieuwe chip op de markt te brengen.

De APU-chip moet de beeldkwaliteit van video’s en games op laptops, pc’s, notebooks en tablets aanzienlijk verbeteren. De nieuwe chip zal volgens Sobon de techwereld op z’n kop zetten. Niet alleen wordt het beeld daardoor veel scherper en stabieler. De chip zorgt er ook voor dat de batterij van apparatuur tot elf uur per dag meegaat. Dat loopt tot 3,5 uur terug bij zeer intensief gebruik.

AMD dat vorig jaar 6,49 miljard dollar Amerikaanse dollar aan omzet in de boeken schreef, gaat met de nieuwe chip de concurrentie met Intel aan.

Lees ook:Grafische chip verlengt accuduur iPhone 5S
Lees ook:iPhone en iPad worden interactief
Lees ook:Intel zet voet op Eindhovense bodem
Lees ook:Sony investeert 1 miljard in chip voor camera’s in smartphones
Lees ook:A7-processor iPhone 5S spotgoedkoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.