Sim only of niet?

8-simonly
Wie een nieuw mobiel telefoonabonnement afsluit en daarbij ook een telefoon ‘cadeau’ wil krijgen betaalt het apparaat natuurlijk uiteindelijk volledig via de maandelijkse abonnementskosten van het 1- of 2-jarige contract. Wanneer je echter op het moment van verlenging van je abonnement beschikt over een telefoon waar je nog dik tevreden over bent en helemaal niet zit te wachten op een nieuw toestel dan kun je flink wat kosten besparen door over te schakelen naar een sim only abonnement. 
Kies je voor sim only dan ontvang je in de winkel of via de post een envelop met daarin een nieuwe simkaart die je vervolgens in je telefoon plaatst. Na activatie kun je als vanouds bellen en gebeld worden en – als dat onderdeel uitmaakt van je abonnement – mobiele data versturen en ontvangen. Stap je over naar een andere telecomaanbieder dan is het mogelijk dat men extra kosten bij je in rekening brengt als je je huidige mobiele telefoonnummer wilt behouden.

Bij een overstap naar een andere provider is het overigens ook zaak dat je toestel simlockvrij is anders zal de nieuwe simkaart in je telefoon niet werken. Is je toestel niet simlockvrij dan kun je tegen betaling de blokkade officieel op laten heffen door de oude telecomprovider.