Welk SSD pakket past het beste bij jouw website hosting?

Sinds de invoering van SSD hosting een aantal jaar geleden is men zich langzaam gaan beseffen dat deze vorm van webhosting vele voordelen biedt ten opzichte van de traditionele webhosting.

In dit artikel wil ik dan ook niet meer focussen op de wel of geen SSD discussie, maar meer ingaan op de verschillende SSD pakketten die beschikbaar zijn en welk SSD pakket je als online ondernemer het beste kan kiezen.

In Nederland zijn inmiddels een aantal providers te vinden die webhosting aanbieden via SSD. Aangezien deze relatief nieuwe vorm van webhosting nog niet erg bekend is bij het publiek is het lastig om direct een goed beeld te hebben van de SSD pakketten die beschikbaar zijn en de verschillen tussen de pakketten.

Zoals bij standaard hosting zijn de meeste pakketten opgedeeld in webruimte en dataverkeer en kan je op basis van de grootte en het verwachte verbruik van je website kiezen hoeveel dataverkeer en webruimte je nodig zult hebben. Maar dit heeft niet direct effect op de optimale snelheid van de server, maar meer de indeling van de server.

Om echt te kunnen weten welk SSD pakket je moet hebben is het daarom aan te raden om wat verder te kijken dan MB’s en de server te testen. Door bijvoorbeeld een 30 dagen trial aan te vragen bij de provider kan je de snelheid testen en vergelijken met andere providers.

Maar is er dan niets dat ik al van tevoren kan checken? Jawel. Vraag je webhoster of er gebruik wordt gemaakt van Varnish cache bijvoorbeeld en hoeveel klanten er van de server gebruikmaken. Daarnaast is het gemiddelde CPU van de server belangrijk om te weten zodat de performance die belooft wordt ook waargemaakt kan worden.

Kijk dus verder dan de MB’s door te testen en vragen en besluit zo zelf welk SSD pakket de beste performance levert voor jouw website.