Update: Samsung kan onder Europese importverbod Galaxy smartphones uit

Samsung kan onder het Europese importverbod uit dat de rechtbank in Den Haag de mobieltjesfabrikant heeft opgelegd voor de Galaxy S, S2 en Ace. Daarvoor zou het besturingssysteem Android 2.3 een update moeten krijgen. Dit meldt het Financieele Dagblad op basis van berichtgeving op Webwereld.

Samsung maakt volgens de rechtbank inbreuk op het technologiepatent van Apple. Om die reden mag het techbedrijf de smartphones in Europa niet meer verkopen. Het verbod gaat op 13 oktober in en geldt niet voor de Galaxy Tab 10.1 die gewoon te koop blijft.

Volgens de voorzieningenrechter zou Samsung het patent van Apple hebben geschonden dat betrekking heeft op het met de vingers op een aanraakscherm bladeren door een fotoalbum.

De rechtbank was het niet met Apple eens dat Samsung ook drie andere patenten had geschonden, van het modelrecht, het auteursrecht en slaafse (stijl)nabootsing. De magistraat besloot ook dat de iPhone niet wordt geïmiteerd.

Update

Samsung heeft inmiddels in een verklaring laten weten met een technische aanpassing te komen voor de smartphones. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht daardoor gewoon door te kunnen gaan met de verkoop van zijn Galaxy-smartphones in Nederland en andere Europese markten.

Een rechter heeft vandaag ook bepaald dat de Galaxy Tab 10.1 niet meer in Duitsland mag worden verkocht omdat de Samsung-tablet te veel op de iPad lijkt.

Bent u een gadget freak?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

 

 

 

 

Lees ook:Apple in de clinch met Samsung over patenten
Lees ook:Samsung blijft chipsleverancier voor iPhone 5
Lees ook:Topmannen Apple en Google praten over patenten Samsung
Lees ook:Samsung schendt patenten Apple en verliest rechtzaak
Lees ook:Samsung ligt na Apple ook met LG in de clinch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.