HP-tablet nog lang niet dood en begraven

Wie denkt dat de HP-tablets hun langste tijd hebben gehad, nu de het merk heeft aangekondigd uit de markt voor tablets en smartphones te stappen, heeft het mis. Het techbedrijf blijft gewoon tablets maken, het WebOS besturingssysteem zou dan aan andere fabrikanten in licentie worden gegeven.

Daarmee zou HP het besturingssysteem een impuls willen geven, zei vice president Stephen DeWitt tegen Engadget.

WebOS is door een voormalige Apple-ingenieur ontwikkeld voor Palm dat voor een miljard euro door HP is overgenomen. Dat het besturingssysteem aan de hoge verwachtingen voldoet, maakten HP-techs duidelijk toen ze het besturingssysteem op een Ipad lieten draaien. Het feit dat de HP-hardware te traag was en beperkingen oplegde, is er volgens de engineers debet aan dat WebOS niet goed uit de verf is gekomen.

Dat verklaart misschien waarom HP wel uit de productie van tablets en smartphones stapt, maar WebOS nog in ere houdt. DeWitt gaf aan dat HP waarschijnlijk weer in de tablets stapt als Windows 8 uitkomt dat veel meer op besturing met aanrakingen is gericht. HP praat volgens zeggen van de topman met Microsoft over Windows-tablets.

Bent u een gadget freak?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Microsoft mist tabletmarkt (video)
Lees ook:Microsoft concurreert met 7″ Surface met iPad mini
Lees ook:Intel lanceert serie tablets met Atom processor Z2760 (video)
Lees ook:Kinect verslaat iPad en iPhone
Lees ook:Nokia komt met eigen tablet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.