Mobieltjes Vodafone krijgen duurzaamheidslabel

Alle mobiele telefoons van Vodafone krijgen een Eco-score. Dit duurzaamheidslabel laat zien welke impact een mobieltje heeft op het milieu en de maatschappij.

Ook komen op het prijskaartje de milieukosten te staan. De provider is daarmee de eerste in Nederland die deze stap zet.

‘We willen klanten een extra keuzemogelijkheid bieden en bewuster maken van de milieu-impact van mobiele telefoons, zegt Bart Hofker, directeur Consumentenmarkt. ‘Wij zien dat een groeiende groep consumenten daar steeds meer oog voor heeft.’

Europese Unie

Onderzoek van de Europese Unie wijst uit dat bij de aankopen van bijna de helft van alle Nederlanders (45 procent) milieulabels een belangrijke rol spelen. Ruim de helft van de Nederlanders vindt zelfs dat een etiket waarop de CO2-footprint van een product staat vermeld, in de toekomst verplicht moet worden.

Eco-score

De eco-score is gebaseerd op de levenscyclus van een mobiele telefoon. In Nederland vindt controle door een gerenommeerde accountants- en adviesorganisatie plaatsvinden. Eind 2011 hebbenn alle mobiele telefoons in Vodafone-winkels een eco-score.

Hoe duurzaam is uw bedrijf?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:In Europa Nederlanders het meeste online
Lees ook:Nederlandse internet snelste van Europa
Lees ook:Twitter wordt in chip ingebakken
Lees ook:Groei glasvezelverbindingen, beperkt gebruik
Lees ook:Nederlandse heeft supersnelinternet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.