Domotica in huis rukt op – filmpje

Vanuit je luie stoel huishoudelijke apparaten bedienen en het energieverbruik bijhouden vanaf je PC, smartphone of tablet. Dat kan met het door LG ontwikkelde ThinQ-systeem. Daarmee stapt de fabrikant in de markt voor domotica.

De op het systeem aangesloten apparaten kunnen zo worden geprogrammeerd dat ze automatisch worden aangezet als het energietarief laag is. Ook kunnen er nieuwe wasprogamma’s of oveninstellingen worden gedownload.

LG koppelt de nieuwe domotica-ontwikkeling aan het op de markt brengen van passende apparaten, waaronder een koelkast die onder meer aangeeft hoe vaak de deur op een dag wordt geopend. Hiermee krijgt de gebruiker inzicht in het energieverbruik.

Nieuw zijn deze zogeheten internetkoelkasten niet, maar tot echte wasdom kwam de nieuwigheid nog niet. Maar toepassing van touchscreens, wifi, apps voor smartphones en tablet zal dat naar verwachting veranderen. Uit een onderzoek van Mashable blijkt dat de helft van de ondervraagden positief over zo’n koelkast is.

Nederland is erg actief op het gebied van domotica met Smart Energy Systems, een gezamenlijk programma van NWO, STW en ICTRegie.

Lees ook:LG stapt met slimme koelkast in domotica
Lees ook:Nieuwe Sony Xperia Tablet S te koop
Lees ook:Samsung patenteert dubbelzijdig transparant scherm
Lees ook:Tablet draadloos opladen (video)
Lees ook:Domoticacongres: slimme meters en netwerken

Eén reactie op “Domotica in huis rukt op – filmpje

  1. Wouter

    Leuk, maar waarom niet gelijk met camera barcodescanner?

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.