Streetscooter stap dichterbij voor NedCar

LIOF heeft 300.000 euro uitgetrokken voor de ontwikkeling van de Streetscooter, een elektrische stadsauto. Daarbij wordt samengewerkt met de universiteit in Aaken en NedCar.

NV Industriebank LIOF, Limburgse ontwikkelings- en investeringsmaatschappij, wil met de bijdrage het Limburgse MKB in het programma laten participeren en de drempel naar de universiteit verlagen. De provincie Limburg heeft al eerder 2,1 miljoen euro aan het project toegekend.

NedCar levert de kennis voor geautomatiseerde massafabricage en profiteert door deelname van de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektrische automobiliteit.

Bovendien biedt de Streetscooter een alternatief voor de wegvallende productie bij NedCar die autofabrikant Mitsubishi eind 2012 – of eind 2016 – naar het goedkopere Thailand overgehevelt. De projectdeelname is dan ook een voorbereiding op de mogelijke productie van elektrisch auto’s waarvoor NedCar een potentiële productielocatie is.

Dat zou dan wel op commerciële basis moeten, vindt de PVV in Limburg die faliekant tegen subsidies op elektrische auto’s is. Maar daarmee is de PVV nog niet tegen NedCar, reageert lijsttrekker voor de Provinciale Staten, Laurance Stassen op geluiden al zou e-rijden de autofabrikant toekomstperspectief bieden. Sterker nog als NedCar in de toekomst in staat blijkt rendabel en winstgevend elektrische voertuigen te produceren dan krijgt de autofabrikant haar zegen.

Bent u eindbeslisser?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:NedCar bouwt geen elektrische auto’s
Lees ook:Nedcar antwoordt met Streetscooter
Lees ook:Streetscooter voor NedCar broodnodig – update
Lees ook:PVV niet tegen NedCar
Lees ook:Opkomst E-rijden biedt NedCar perspectief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.