LLowLab: duurzame tech op LowLands (video)

Duurzame initiatieven en nieuwe technieken een podium bieden. Dat beoogt LLowLab, het drijvende laboratorium van popfestival Lowlands in Biddinghuizen dat vandaag de laatste dag ingaat.

LLowLab is een eilandengroep waar wetenschappelijke en technologische hoogstandjes op het gebied van duurzaamheid worden gepresenteerd. De verschillende eilandjes worden verbonden door de Highway of the Future, een duurzame drijvende snelweg.

Verder zijn er LLow Energy Island, Future Food Garden en Future Vinex Island waar ook een 1-op-1 maquette te zien is van het Revolt House.

Duurzaam huis

Studenten van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft en van de Energy Club hebben een huis ontworpen dat volledig zelfvoorzienend is en alleen gebruik maakt van zonne-energie. Het huis is daardoor  esthetisch, duurzaam en economisch rendabel.

Als enige Nederlandse team zijn de makers van het Revolt House door het Spaanse Ministerie van Ontwikkeling geselecteerd voor de Solar Decathlon 2012. Deze internationale competitie richt zich op het creëren van bewustzijn voor en het realiseren van duurzame architectuur. Het team van Revolt House is genomineerd voor de UfD E.On Team Prize.

Op de website van LLowLab staan filmpjes die een impressie geven van de eerste twee dagen: de eerste dag met Jan Douwe Kroeske en de tweede dag met het cabaretduo Lebbis en Jansen. Inmiddels is ook de impressie van de laatste dag toegevoegd.

Foto: LLowLab

Hoe duurzaam is uw bedrijf?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

 

Lees ook:Prins Maurits heeft eigen oplaadpunt
Lees ook:Herstel Ecolution Wubbo Ockels
Lees ook:Ecolution Wubbo Ockels in Opsporing Verzocht
Lees ook:Top 5 van de week: TechnologieBlog (week 33)
Lees ook:Tips na TV-oproep aanslag Ecolution Wubbo Ockels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.