WNF-prijs voor milieuvriendelijke brandstofkorrel (video)

Het omzetten van biomassa in brandstofkorrels. Met die vinding won Topell Energy de Cleantech Star van het Wereldnatuurfonds.

Het bedrijf maakt van organisch afval, zoals snoeihout, een brandstofkorrel waar bijvoorbeeld energiecentrales op gestookt kunnen worden. De korrel vermindert de CO2-uitstoot met maar liefst 80 procent. Op termijn kan de korrel ook bij de fabrikage van cement en staal worden gebruikt.

Topell Energy heeft een procedé ontwikkeld waarbij de biomassa in niet meer dan een paar minuten wordt gedroogd en via een thermochemisch proces wordt omgezet in brandstofkorrels. Omdat dit gebeurt op de plaats waar de biomassa beschikbaar is, hoeft er minder te worden vervoerd. Dat is niet alleen milieuvriendelijker, maar ook kostenbesparend.

Schone technologie

De WNF Cleantech Star is de prijs voor het meest veelbelovende bedrijf dat nu en in de toekomst een grote bijdrage levert aan de overgang naar een duurzame energiehuishouding. Met deze prijs wil het WNF een positieve bijdrage leveren aan de positie van de cleantech-sector.

Beeld: Wereldnatuurfonds

Hoe duurzaam is uw bedrijf?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Lego viert 3D-versie Star Wars met orgel (video)
Lees ook:Megapotentie schone technologie blijft onbenut
Lees ook:De quest naar het groene goud – filmpje
Lees ook:Daftruck rijdt op ‘iksie’
Lees ook:LLowLab: duurzame tech op LowLands (video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.