TechnicaGroep zet social media in voor hulp bij zoektermen iPad2 voor beste SEO-schrijver

Installateurs zijn geen early adaptors van social media. Ze laten LinkedIn, Twitter, FaceBook, YouTube en internetforums eerder links liggen. Dit blijkt uit onderzoek van BouwKennis en USP, meldt IndustrialSocialMedia vandaag.

t

De TechnicaGroep is daarop de bekende uitzondering op de regel. De allround installateur, die zich onder meer richt op domotica, elektra en  beveiliging, heeft social media inmiddels omarmt. Behalve op Twitter is het bedrijf ook actie op LinkedIn en heeft het een eigen bedrijfsblog.

SEO

De bedrijfswebsite speelt in de social media-aanpak een belangrijke rol. Via Twitter en LinkedIn komen bezoekers op landingpages die wat betreft informatie zijn afgestemd op de boodschap die via social media de ether in wordt geslingerd.

Om ook via Google snel gevonden te worden, werkt de Technica Groep aan een pakket pakkende zoekwoorden. En ook dit keer spelen social media een belangrijke rol. Het bedrijf zet onder meer Twitter en het eigen bedrijfsblog in om SEO-schrijvers te vinden die op de boodschap en doelgroep afgestemde zoektermen kunnen bedenken.

Het bedrijf hoopt via social media op een grote respons. ‘We hebben al aardig wat aanmeldingen binnen’, vertelt Thierry Smeekes die voor de Technica Groep alle social media stroomlijnt.

Hij legt desgevraagd uit dat de Technica Groep voor alle pagina’s van de nieuwe website op zoek is naar geschikte SEO-termen. ‘De basisteksten zijn er al. We vragen onze Tweeps om Google-bestendige alternatieven. Voor de pagina Beeld & Geluid zijn dat bijvoorbeeld: koppeling van tv, radio, licht, blindering, domotica-systeem en met 1 druk op de knop. Voor de pagina Duurzaamheid gaat het om: woonautomatisering en het verlagen van de stroomrekening.’

iPad2 winnen

SEO-schrijvers kunnen hun zoektermen mailen naar [email protected], onder alle inzendingen worden een iPad2 verloot. Op het bedrijfsblog is meer informatie over de actie te vinden. Daar staan ook de voorwaarden voor deelname.

Foto links boven: TechnicaGroep

Draagt sociale media bij aan uw bedrijfsdoelstellingen?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:TechniksUSA zet social media strategisch in
Lees ook:Seminar helpt techbedrijven praktisch op weg met social media
Lees ook:Techbedrijven innoveren met sociale media
Lees ook:Kennistekort beperkt social media techbedrijven
Lees ook:Techbedrijven ontdekken social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.