Cijfers wijzen in goede richting

CijfersHet is weer de eerste van de maand, de dag waarop verschillende (branche)organisaties cijfers over de belangrijkste ontwikkelingen in de industrie en de verschillende sectoren bekend maken. En de cijfers wijzen in de goede richting, blijkt uit meerdere berichten op het IndustrieBlog.

t

PMI

De bekendste is wel de NEVI PMI die vandaag berichtte dat de productie-omvang in de Nederlandse industrie in oktober weer is gestegen. De maandelijkse inkoopmanagersindex, steeg licht van 52,9 in september naar 55,4 vorige maand. De groei van de exportorders hadden een positief effect op de groei van de productieomvang.

Verspaning

De sector verspaning doet het over de hele linie iets beter dan de industrie in z’n totaal. Dat blijkt uit de Hamel Verspaningsindex die in oktober op 58,5 uitkwam. Voor de hele industrie was dat op basis van de NEVI-cijfers 55,4 in oktober.

Plaatbewerking

Net als de sector verspaning doen de plaatbewerkers het in oktober ook beter dan de gehele industrie. Dit blijkt uit de BrancheBarometer Plaatbewerking van de Federatie Dunne Plaat (FDP) die in oktober op 60,0 uitkwam.

Productieprijzen

De productiecijfers zijn in september weer gestegen. In oktober waren de industriële producten negen procent duurder dan dezelfde periode vorig jaar.

Lees ook:ASML heeft wind mee
Lees ook:Technologische industrie laat crisis definitief achter zich
Lees ook:ASML krijgt peperdure machines niet aangesleept
Lees ook:Mobiel internet groeit vooral door gebruik jongeren
Lees ook:Gunstige ontwikkeling cijfers Nedap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.