Apple richt zich met iPhone 5s op gezondheid

#4iphone5s

Apps om daarmee je sportieve prestaties of gezondheid in kaart te kunnen brengen zijn niet nieuw. Als je echter meer dan één app voor dergelijke toepassingen gebruikt weet je hoe lastig het is om een totaaloverzicht van je vorderingen te kunnen krijgen. Apple introduceert daarom als onderdeel van iOS 8 een speciale Health app die dergelijke koppelingen wel kan maken en tevens gegevens uit kan wisselen met fitness tools die door derden zijn geproduceerd. 

Concreet betekent dit dat je iphone 5s verbinding kan maken met bijvoorbeeld de Misfit Shine of de miCoach Smart Ball van Adidas. De Apple Health app kan daarnaast ook gegevens verzamelen die door een door derden gemaakte app worden gegenereerd, zoals de Stronglifts app. Desgewenst is het ook mogelijk alle gegevens van je Health app te delen met medici die persoonlijk de vinger aan de pols bij je houden op weg naar een optimale gezondheid.

Medici blijken overigens ook een belangrijke rol te hebben gespeeld bij de ontwikkeling van de Health app, want Apple is hiervoor een nauwe samenwerking aangegaan met de gerenommeerde Mayo Clinic. De introductie van de gezondheidsapp sluit fraai aan op de nieuwe slogan van Apple: “You’re more powerful than you think”.