iPad4 krijgt scherm met hogere resolutie

Apple lanceert dit jaar behalve de iPad3, ook een iPad4. Dit meldt het IndustrieBlog naar aanleiding van berichtgeving van de Aziatische website de DigiTimes die zich baseert op informatie uit de toeleveringsketen. Volgens bronnen in Taiwan komt de iPad 3 in maart en de iPad 4 in oktober.

De iPad 3 krijgt een beperkte upgrade, waaronder een QXGA-display. Ook zou de batterij langer mee moeten gaan.

Apple gaat met de iPad 4 meer uitpakken. Die krijgt naar verwachting een 9.7 inch scherm met een hogere resolutie en geïntegreerde applicaties waardoor de iPad4 het moet kunnen opnemen tegen de tablets die in het vierde kwartaal van dit jaar uitkomen en draaien op Android, Wintel en WoA (Windows on ARM).

Prijsverlaging iPad

Tegelijkertijd met de lancering van de iPad wordt de prijs van de iPad verlaagd tot 399 Amerikaanse dollar. Apple kan de prijs scherper stellen vanwege een optimaal georganiseerde supply chain.

Hierdoor kunnen onder meer dure onderdelen, zoals de aluminium behuizing en het scherm tegen een scherpe prijs worden ingekocht en kan Apple de iPad 3 met 100 dollar verlagen. Door de scherpere prijs kan de iPad2 concurreren met andere tablets zoals die van Sony, Motorola Mobility and Samsung Electronics die 359 dollar en meer kosten.

Kindle Fire

Apple moet iets doen omdat de iPad het nu al flink heeft te verduren van de succesvolle Kindle Fire van Amazon. Bovendien zal de concurrentie op de tabletmarkt het tweede kwartaal van dit jaar nog eens een extra boost krijgen als Google met een tablet komt.

Maar Apple moet volgens de DigiTimes pas echt aan de bak als in kwartaal van 2012 tegelijkertijd met de iPad 4 ook de platforms Windows 8 van Microsoft en Clover Trail-W van Intel worden gelanceerd.

Lees ook:De iPad 3 is er nog voor eind van het jaar
Lees ook:Amazon onthult Kindle Fire HD
Lees ook:Tablet Google vertraagd vanwege lagere verkoopprijs
Lees ook:Microsoft mist tabletmarkt (video)
Lees ook:Microsoft concurreert met 7″ Surface met iPad mini

3 reacties op “iPad4 krijgt scherm met hogere resolutie

 1. Derek

  Post aub geen geruchten die nergens op slaan. Dit lijkt de telegraaf onder de tech news wel.

  Waarom twee producten in 1 jaar uitbrengen? Men zal zijn aankoop tot het betere product uitstellen. Er is nog geen tablet dat de ipad 2 overtreft (wat mij betreft ook geen dat in de buurt komt). Dus waar slaat de ipad 3 dan op?

  Ook heeft Steve Jobs zelf gezegd dat als de vraag naar 7′ tablets groot genoeg is apple geen keuze heeft. Ze zijn niet dom. Hij denkt echter niet dat de vraag ernaar ooit groot genoeg zal zijn om het IOS ecosysteem (Apple, consument, developers) te compliceren. Een tablet is een tablet en geen telefoon. Het heeft dus geen zin om kleiner te kiezen. Elk tablet gebruiker is ook een smartphone gebruiker. Een mini tablet introduceren zorgt er alleen voor dat de ontwikkelingskosten voor apps onnodig omhoog gaan. En hoe zit het met de huidige apps? moeten die gerescaled worden voor de mini?

  Cnet aub niet meer als bron gebruiken…. Zij posten nieuws om hits te generen.

    /  
 2. Marguerite Tachet

  @Derek, dank voor je reactie. Het is me niet duidelijk op basis waarvan jij veronderstelt dat Cnet de bron is voor dit artikel. Zoals je kunt lezen verwijs ik in de 3e regel naar de bron en dat is de DigiTimes. Vr.gr. Marguerite.

    /  
 3. NIck

  Groter scherm kan wel maar lijkt mij persoonlijk niet echt noodzakelijk maar een nog hogere resolutie slaat echt alles, ten eerste de processor kan het niet eens aan zelf een quad core (1.5 ghz) niet en gigantisch veel sites foto’s filmpje’s hebben nog niet eens Retina resolutie & dat goedkoper worden kunnen zo ook wel vergeten, beetje onzin dit.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.