Apple pakt meeste winst op de smartphonemarkt

Dat Apple het goed doet, weet iedereen. Als je zelf geen iPhone of Macbook hebt, dan ken je wel iemand er een heeft. In het eerste kwartaal van 2015 nam Apple 92 procent van alle winst op de smartphonemarkt in beslag. Samsung was goed voor 15 procent.

Dit blijkt uit onderzoek van Canaccord Genuity, meldt de Wall Street Journal.

En nu hoor ik je denken: 92 procent + 15 procent = 107 procent, dat kan toch niet? Nee dat klopt. Aangezien een aantal bedrijven ook verlies hebben geleden op de verkoop van telefoons, komt het uiteindelijk uit op 100 procent.

Minder dan 20 procent

Apple verkoopt wereldwijd minder dan 20 procent van alle telefoons. Apple heeft dus een ontzettend hoog winstmarge. Dit komt doordat ze hun prijzen bijna niet verlagen en geen budgetassortiment hebben. Het afgelopen jaar is de gemiddelde wereldwijde prijs voor een iPhone gestegen van €540,- naar €591,-. Dit komt onder andere door de duurdere iPhone 6 Plus. De gemiddelde prijs voor een Samsung is €166,-.

Samsung

Dat Apple een mooi smartphone-assortiment heeft, mag duidelijk zijn. Maar ook Samsung doet hieraan mee. Met een Samsung Galaxy S6 heb jij een van de mooiste telefoons van dit moment. Kijk snel welke sim only aanbiedingen hierbij te verkrijgen zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.