Hoe gebruik je applicaties en diensten van je simkaart op je iPhone?

11_sim_settings_iphone
In je GSM zit een kleine chipkaart, de simkaart. Zoals je wel weet bepaalt het je nummer, slaat het je contacten op en zelfs een beperkt aantal sms’jes. Je kan er echter veel meer mee doen dan dat!

Een klein stukje van je simkaart kan ook codes van programma’s opslaan. De basis applicaties zijn meestal al van te voren op dit klein stukje van de simkaart geschreven door de producent. Zo heb je al de draadloze diensten zoals bijvoorbeeld het checken van je budget.

Applicaties gebruiken op je simkaart is makkelijk als je Android gebruikt. In het menu is er een icoontje in de vorm van een simkaart wat je kan activeren met een simpele tik op het scherm. Als je Apple gebruikt, op een iPhone5s bijvoorbeeld, moet je een heel andere weg nemen. Eerst ga je naar ‘Instellingen’ en daar kies je ‘Telefoon’. In het volgende menu kies je onderaan het scherm ‘SIM applicaties’. Alle diensten die de producent van je simkaart heeft geïnstalleerd, kan je meteen daar vinden!