Intel gaat geen processoren maken voor iPhone of iPad

intel-apple TechnologieBlogAnalisten verwijzen de berichten naar het land der fabelen dat Intel processoren zou gaan maken voor de iPhone of iPad. Dit bericht AutomatiseringGids.

Ze reageren daarmee op berichtgeving van persbureau Reuters dat meldde dat Apple en Intel vorig jaar met elkaar om de tafel zouden hebben gezeten.

De techgiganten zouden hebben gesproken over de mogelijkheid dat Intel chips gaat maken voor de iPhone en de iPad. Dat had een bron ‘dichtbij een van de bedrijven’ gezegd. De besprekingen zouden tot niets hebben geleid.

Volgens Telecompaper heeft Intel’s custom foundry vice president and general manager, Sunit Rihki, aan Reuters bevestigt dat Intel de middelen in huis heeft om grote mobiele klanten binnen te halen. Hij ging daarbij niet in te gaan op vragen over Apple.

Intel maakt al chips voor de iMacs en MacBooks van Apple.

Samsung blijft chip maken
Samsung blijft de huidige chipgeneraties met 32 en 28 nanometer-procestechnologie maken. Vanaf 2014 stapt Apple waarschijnlijk over naar TSMC, een Taiwanese ‘foundry’ die zich voorbereidt op de fabricage van chips voor Apple met nog kleinere details (20 nanometer).

Intel zoekt nieuwe opdrachten om de overcapaciteit in de productie op te vangen. Maar overstappen naar een andere chipfabrikant is een jarenlang geleidelijk proces. Een grote opdrachtgever doet dat niet zo maar. Dat Apple overstapt naar Intel is daarom niet erg onwaarschijnlijk.

Het TechnologieBlog berichtte eerder al dat Intel chips voor Apple wil maken. Daarvoor wordt dit jaar overgeschakeld op 22 en volgend jaar op 14 nanometer-productie.

Lees ook:Intel wil chips voor de iPad gaan maken
Lees ook:Apple stapt voor A7-chip over van Samsung naar TSMC
Lees ook:Samsung maakt A9-chip voor iPhone 7
Lees ook:Samsung blijft chipsleverancier voor iPhone 5
Lees ook:12,9 inch iPad krijgt UHD-scherm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.