Apple wint oorlog om SIM-kaart

Apple heeft de oorlog om de nieuwe SIM-kaart gewonnen nadat RIM, Motorola en Nokia een nieuw concept hadden ingediend. Dit bericht OneMoreThing.

Het ontwerp is voor bijna voor 80 procent gebaseerd op Apple oorspronkelijke idee en voor de rest op het concept van de drie mobiele fabrikanten.

De kans is zeer groot dat het ontwerp ook daadwerkelijk de SIM-kaart wordt die providers in de toekomst in hun toestellen gaan gebruiken.

Samenwerking providers

De drie providers kwamen met een voorstel nadat duidelijk was geworden dat de kaart van Apple grote kans had als standaard te worden ingevoerd. Er bleef echter onenigheid over de daadwerkelijke uitvoering. Apple en Samsung omarmde al eerder het geopperde idee om samen te werken.

De kaart kan ook in oudere telefoons worden gebruikt, volgens OneMoreThing een idee van Apple.

Blackberry-fabrikant RIM kwam met de suggestie om de kaart een uitsnede te geven zodat de SIM in een special slot past en er ook makkelijker uit kan.

Nadeel Apple

Volgens de Telegraaf is het nadeel van het ontwerp van Apple dat de ‘nano-sim’ in een speciaal houdertje past, zoals in de iPhone. De meeste andere smartphones gebruiken een ander systeem. Als er definitief voor de SIM van Apple word gekozen, moeten concurrenten hun toekomstige telefoons aanpassen.

Lees ook:Ieni mini kerstkaart
Lees ook:Sim Only verlengen
Lees ook:Sociale media op je TV (video)
Lees ook:Win een iPad of 10.000 euro
Lees ook:Filmpjes YouTube nu ook stereoscopisch 3D kijken (video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.