Update: nieuwe iPad ontworpen om levensduur te verkorten

Heb je ook de neiging je iPad aan de oplader te laten hangen, ook als de ladingaanwijzer aangeeft dat de batterij vol is? Als je een nieuwe iPad hebt, kun je dat beter niet doen. Doorladen kan de levensduur van de accu verkorten, meldt AutomatiseringGids.

Niet doen, adviseert een woordvoerder van Apple. Als de ladingsaanwijzer op 100 procent staat, heeft de accu voldoende lading voor de in de specificaties beloofde gebruiksduur.

Wie de tablet dan niet van het lichtnet loskoppelt, riskeert zelfs de accu te beschadigen.

Volgens Dr. Raymond Soneira van DisplayMate is het verkorten van de levensduur van de accu ingebakken in het ontwerp. Een oplaadbaar apparaat moet volgens hem zelf de stroomtoevoer afsluiten als de accu vol is.

Update: probleem opgelost

Apple’s Vice President van iPad Marketing Michael Tchao heeft het ‘probleem’ inmiddels opgelost, blijkt uit zijn uitleg aan AllThingsD, bericht iCreateMagazine:

‘Zodra de batterij helemaal vol is, ontlaadt de accu die daarna weer tot honderd procent wordt opgeladen. Dit proces blijft zich herhalen tot het apparaat van het lichtnet wordt gehaald. Zo zorgen we ervoor dat je je apparaat onbeperkt aan de oplader kunt laten hangen. Het is een geweldige feature die al altijd in iOS zit.’

Lees ook:Apple patenteert oplader met batterij
Lees ook:Weer probleem met Dreamliner
Lees ook:Thuis stroom opwekken
Lees ook:iPad mini is er al!
Lees ook:Update: iPhone 4S binnenkort in 70 landen te koop (video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.