De iPad 3 is er nog voor eind van het jaar

De iPad3 komt er aan. De eerste tablets rollen nog december dit jaar van de lopende band. Ze kunnen dan in januari 2012 worden verscheept. De grotere volumes volgen de twee daarop volgende maanden. Dit meldt de Belgische website ZDNet op basis van informatie van CNet.

Momenteel worden de hogeresolutieschermen van de iPad3 geproduceerd. Het tien inch grote QXGA-scherm werkt op basis van IPS-technologie en is een technologisch hoogstandje. Om die reden wedt Apple op meerdere paarden; de techgigant heeft maar liefst drie schermfabrikanten (Samsung, Sharp en LG Display) voor de massaproductie ingeschakeld.

Kindle Fire

Er doen al een tijdje geruchten dat Apple overweegt om ook met een kleinere iPad te komen met een 7,85 inch scherm. Alhoewel Steve Jobs dit altijd naar het Rijk der Fabelen heeft verwezen, heeft marktanalist Richarch Shim van DisplaySearch tegen CNet gezegd dat Apple niet zal aarzelen als de vraag naar kleinere tablets er is.

En die is er volgens hem. Shim verwijst daarvoor naar het succes van de Kindle Fire van Amazon met een 7 inch scherm. De verwachting is dat er dit kwartaal om en nabij de zes miljoen Kindle Fires verschepen zullen worden.

Bent u een gadget freak?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Microsoft concurreert met 7″ Surface met iPad mini
Lees ook:iPad4 krijgt scherm met hogere resolutie
Lees ook:Amazon onthult Kindle Fire HD
Lees ook:iPad mini komt niet, is er al!
Lees ook:12,9 inch iPad krijgt UHD-scherm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.