Apple neemt Nr 1 positie in smartphonemarkt van Nokia over

Na jarenlang ongeslagen de markt voor smartphones te hebben gereageerd, is Nokia nu door Apple voorbij gestreefd. En zelf een tweede plaats zit er voor het Finse bedrijf niet in. Die positie wordt nu door Samsung ingenomen. Dit meldt de Automatiseringgids vandaag.

In het tweede kwartaal van dit jaar moest Nokia het doen met een marktaandeel van 15,2 procent. Dezelfde periode vorig jaar was dat nog ruim 38 procent. Dit blijkt uit cijfers van Strategy Analytics.

Tegelijkertijd steeg het marktaandeel van Apple naar 18,5 procent in het tweede kwartaal van 2011. Vorig jaar was dat dezelfde periode nog 13,5 procent. Samsung, de nummer 2, zag het marktaandeel toenemen van 12,5 naar 17,5 procent.

Het TechnologieBlog meldde eerder al dat het aantal smartphones die Nokia in het tweede kwartaal heeft verscheept met 34 procent is afgenomen tot 16,7 miljoen stuks. Ter vergelijking: dezelfde periode verscheepte Apple er 20,3 miljoen.

Samsung

Om Apple van de koppositie te verdrijven moet Samsung in ieder geval in de Verenigde Staten, China, Japan en Engeland fors meer verkopen. Ook het ontwikkelen van geavanceerde clouddiensten voor z’n smartphones zou bijdragen aan Samsungs opmars naar een Nr 1 positie.

De strijd tussen Samsung zal nog hevig worden nu de nieuwe Galaxy zich als Apple-killer bewijst en de twee techggiganten ook nog eens een patentstrijd voeren.

Smartphones

Wereldwijd werden er in het tweede kwartaal 110 miljoen smartphones verkocht. Tegen 62,4 toestellen in dezelfde periode vorig jaar.

Nokia is met een aandeel van 24,5 procent in de totale markt voor mobiele telefoons altijd nog de grootste leverancier. De Finse fabrikant leverde over de hele linie wel ruim 10 procentpunten in ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Bent u een gadget freak?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

 

 

Lees ook:Apple haalt Nokia rechts in | 2011 wordt beste jaar tot nu toe Verwachte Chinese deal jaagt verkoop iPhone door het dak
Lees ook:Smartphones en tablets zetten PC-markt onder druk
Lees ook:Winst Besi bijna vervijfvoudigd
Lees ook:iPad nog jaren nummer 1 op tabletmarkt
Lees ook:Besi zet verlies om in winst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.