iPad programmeert robot

Schreven wij van het TechnologieBlog eerder al dat de Fokker 50 met een speciale piloten app voor de iPad de lucht in gaat, nu kwamen wij een app tegen die bij verspaning de productierobot kan programmeren.

En als je een productierobot kunt bedienen, blijkt dat kinderlijk eenvoudig. Op het scherm staan twee modellen, van de robot en van de draaibank. Elke parameter die de procesoperator wil veranderen, kan op het scherm worden aangeklikt.

Toepassing van de iPad gebeurt nog relatief weinig, maar met de iPhone wordt er al veel gewerkt, bijvoorbeeld bij het lassen of op de werklocatie.

En ook de auto-industrie maakt er ook al volop gebruik van, zoals je auto bedienen met iPad of iPone, het aansturen van een Mini of het laden van een accu.

En wat te denken van allerlei andere handige apps, bijvoorbeeld om de slimme energiemeter te peilen, duurzaam boodschappen te doen, bossen te scannen of de app die IBM-researchers hebben bedacht waarmee je waterkwaliteit kunt registreren. En er is nu zelfs ook een app voor in de OK.

Wij van de redactie zijn benieuwd welke apps er nog meer aankomen.

Foto: Franc Coenen

Lees ook:iPhone apps bepalend voor technologie – filmpje
Lees ook:iPad bedient auto – filmpje
Lees ook:iPhone app stuurt Mini aan – filmpje
Lees ook:Twitter stuurt Mercedes aan – filmpje
Lees ook:iPhone bedient auto – filmpje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.