Apple patenteert oplader met batterij

Geen stopcontact in de buurt. Geen nood. Apple heeft voor de iPod en iPhone een patent geregistreerd voor een oplader met een geïntegreerde batterij.

Via een geïntegreerde processor wordt de stroom verdeelt binnen de oplader tussen het apparaat en een hulpaccu. Apple overweegt de oplader een USB-poort mee te geven zodat er tegelijkertijd een tweede gadget kan worden opladen.

De oplader kan worden gecombineerd met een mobieltje dat op basis van zonne-energie werkt. Eerder bemachtigde Apple een patent op een technologie die de kwaliteit van zonne-energie verbetert zodat het laden van een batterij van een iPhone, iPad of iBook stabieler verloopt. Dit is belangrijk omdat een batterij alleen bij een bepaald voltage en energietoevoer goed en lang blijft presteren.

Lees ook:Apple grossiert in patenten
Lees ook:Zon laadt mobieltje (video)
Lees ook:Apple verlengt patent vloeibaar metaal (video)
Lees ook:Update: nieuwe iPad ontworpen om levensduur te verkorten
Lees ook:iPad in 3D kijken zonder brilletje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.