Is de iPad2 wel zo snel als Apple claimt? (video)

Apple lijkt de beloftes maar deels waar te maken dat de nieuwe iPad2 op iOS 4.3 met een betere Javascript-engine twee keer sneller zou zijn.

Uit een test van CNET blijkt de tweede generatie iPad ‘slechts’ 1,5 keer sneller is met de nieuwste versie van JavaScript die overigens pas op 11 maart beschikbaar komt. Het verschil met de eerste iPad is wel groter. In vergelijking met de eerste generatie Apple-tablets met iOS 4.2 is z’n opvolger vier keer sneller. Desalniettemin scoort de iPad2 daarmee beter dan de meeste concurrerende tablets. Het testteam verklaart de goede uitkomst uit de nieuwe dual-core processor waar de iOS van de iPad2 op draait.

Het verschil tussen de eerste en de tweede generatie iPad werd wel minder nadat op de iPad1 de laatste versie was geïnstalleerd. Die komt op ook voor de iPhone4 beschikbaar die daarmee dan aanmerkelijker sneller wordt.

Lees ook:Het is waar: iPad2 niet zo snel als Apple beweert (video)
Lees ook:Microsoft mist tabletmarkt (video)
Lees ook:iPad 5 wordt net zo dik als iPad mini
Lees ook:Eerste defecten iPad2 (video)
Lees ook:iPad nog jaren nummer 1 op tabletmarkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.