Zelf je iPhone dock in 3D printen – filmpjes

Lampen, stoelen en accessoires in alles soort en maten. Je kunt het zo gek niet opnoemen of het is er te koop. In de eerste 3D-winkel, MGX, in Brussel. Logisch dat het assortiment geen grenzen kent omdat alle producten die in de Belgische hoofdstad te koop zijn, zijn gemaakt door een 3D-printer.

Het is voor zover bekend de eerste winkel die alleen producten aanbiedt die ontworpen zijn op basis van rapid prototyping, de technologie achter 3D-printen.

Het TechnologieBlog zou ondertussen ook wel een winkeltje kunnen vullen met alle 3D- geprinte producten waarover we inmiddels hebben geschreven. Neem het dock vooor de Apple iPhone, zilveren sieraden, 10 kilo  metaal of zelfs een heuse auto. Maar ook een paar schoenen of een mega-object als een ruimtetelescoop. Of wat te denken van een robot die zichzelf vermenigvuldig? Met 3D-printing zijn de mogelijkheden ongekend.

En als je enthousiast geworden bent, dan kunt je ook thuis aan de slag. Het Amerikaanse MakerBot Industries heeft een 3D open source printer ontwikkeld, de Ting-O-Matic, waarmee vrijwel elk kunststof object geprint kan worden. De printer wordt in een plat pakket verkocht en kan door twee personen in een paar dagen in elkaar gezet worden. Saillant detail: de printer kan z’n eigen onderdelen printen, mochten die ooit voor reparatie of onderhoud nodig zijn!

Lees ook:Eigen grondstoffen voor 3D-printing maken
Lees ook:Sinterklaas geeft vaker 3D-geprinte cadeautjes
Lees ook:Alles kan in 3D worden geprint, zelfs een schedel
Lees ook:Docenten HvA mogen vuurwapen niet 3D printen
Lees ook:Samen werken aan slagvaardigheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.