Middagcursus ‘Inleiding lasertechniek’

Komende donderdagmiddag, 21 april, organiseert het Laser Applicatie Centrum (LAC) een cursus ‘Inleiding lasertechniek’ voor iedereen die nog geen ervaring heeft met lasertechniek en wel de beginselen wil leren. De cursus is de eerste in een reeks praktijkgerichte cursussen en workshops met het doel meer mensen te betrekken bij de moderne lasertechniek.

Vanwege de mogelijkheden die lasers bieden, bijvoorbeeld om kosten te besparen, worden ze steeds vaker in de maakindustrie gebruikt. Zo is lasersnijden al lang een bewezen techniek, en worden ook laserlassen en lasercladden meer en meer in productieprocessen ingezet.

Voor veel ondernemingen komt de vraag: Heeft lasertechniek voor ons bedrijf ook voordelen. Om deze vraag te kunnen beantwoorden is eerst basiskennis van laserprocessen nodig. Het LAC organiseert daarom de middagcursus ‘Inleiding lasertechniek’. Deze cursus is vooral bedoeld voor diegene die nog geen enkele kennis van lasertechniek hebben.

De bedoeling is dat de cursisten na afloop voldoende kennis hiervan hebben opgedaan dat ze voor hun bedrijf kunnen beoordelen of lasertechniek snel ingevoerd kan worde

Het Laser Applicatie Centrum organiseert elk jaar een serie praktijkgerichte cursussen en workshops op het gebied van materiaalbewerking met lasers. Hierin worden vooral de processen lasersnijden, laserlassen en lasercladden behandeld.

Voor info: LAC, inschrijving kan via: [email protected] of 053-4892072


Lees ook:Genomineerden Laserinnovatieprijs 2013 bekend
Lees ook:Kostenbesparing door laser
Lees ook:Micromateriaalbewerking met ultrakorte gepulste lasers
Lees ook:Workshop LAC belicht voordelen moderne laserbronnen (video)
Lees ook:Kruistocht om laserlassen recht te doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.