Domoticabeurs: slimme energiebesparende oplossingen

Domotica systeemAan de zon kunnen we ons warmen, maar tegelijkertijd kunnen we met de zon ook energie besparen. Niet cryptisch bedoeld, maar maar simpelweg de conclusie als je de samenvatting leest van de presentatie die Wouter Beck geeft tijdens de Domoticabeurs.

Beck is director bij Greentech van Hunter Douglas Europe. Hij pleit voor regulering van zonlicht. Maar dan op zo’n manier dat zonwering wordt aangestuurd in combinatie met bijvoorbeeld verwarming, airco of verlichting.

t

Door zo’n geintegreerd systeem kan zonne-energie efficiënt worden gebruikt, alleen als het nodig is waardoor het rendement maximaal is. Behalve dat dat energie bespaart, neemt ook het comfort in huis toe.

De Domoticabeurs is op 17 en 18 november in Eindhoven.

Domotica is een groeimarkt en sinds kort een speerpunt van de Uneto-VNI. De nieuwe vakgroep Do-IT richten zich op domotica, gebouwautomatisering en ICT in de marktsegmenten woningbouw, zorg en utiliteit.

De bedrijven die lid zijn van Do-IT bieden hun klanten oplossingen die bijdragen aan efficiency, zelfredzaamheid, veiligheid en comfort. DO-IT gaat zich onder andere bezighouden met kennisoverdracht, belangenbehartiging, opleidingen en het organiseren van kennisbijeenkomsten.

Lees ook:Domoticacongres: slimme meters en netwerken
Lees ook:Onderzoek leidt tot zuinige domoticasystemen
Lees ook:Smart grids hebben de toekomst
Lees ook:45.000 handtekeningen voor green deal
Lees ook:Domotica in huis rukt op – filmpje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.